top of page

Skelbiamas nepakartojamo konkurso „Tyrėjų Grand Prix“ finalas – spalio 18 d. Kempinskio viešbutyje

Jeigu esate žingeidūs, smalsūs ir norite patirti išskirtinius pojūčius – „Tyrėjų Grand Prix“ finalinis renginys, įvyksiantis š. m. spalio 18 dieną „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, skirtas būtent JUMS! Antrus metus rengiamas konkursas apjungia ne tik mokslą bei meną, bet ir šou elementus. Šių metų renginys pasižymės dar įspūdingesniais dalyvių pasirodymais bei įvairiomis staigmenomis.

Inovatyvus konkursas „Tyrėjų Grand Prix“, pelnęs Global Lithuania Leaders (GLL) nominaciją ir Lietuvos Mokslo Akademijos apdovanojimą, šiais metais pritraukė ne tik gausų būrį norinčių varžytis konkurse doktorantų, tačiau taip pat ir žymius bei nusipelniusius Lietuvos visuomenės veikėjus.

Renginio vedėjų duetas – garsus Lietuvai televizijos produkcijos kūrėjas Dominykas Kubilius bei lektorė ir Gyvenimo inžinierė Dovilė Kurpytė-Lipnickė ne tik sukurs stulbinamą atmosferą, tačiau palaikys intrigą iki finalinio renginio pabaigos.

Kodėl? – vienas iš daugelio renginio išskirtinumų yra tas, jog tiek organizatoriams, tiek ir komisijai bei žiūrovams nugalėtojas paaiškės pačioje renginio pabaigoje, o intrigą iki galutinės renginio kulminacijos užtikrins faktas, kad prizininką rinks absoliučiai visi renginio stebėtojai, balsuodami mobiliąja programėle.

„Tyrėjų Grand Prix“ konkurso tikslas ir pagrindinis iššūkis doktorantams, jog jie savo disertacijos tematika paruoštą pranešimą privalės pristatyti vos per 4 minutes laiko. Siekiant užburiančio reginio, 10 finalininkų renginio pasiruošimui skirs daug laiko ir jėgų – dalyviai gilinsis į viešojo kalbėjimo subtilybes, mokysis scenos meno ir jaudulio valdymo paslapčių. Jiems pasiruošti padės profesionalūs ir savo srityje išsiskiriantys mentoriai.

Šiemetinis dalyvių pristatomų tematikų diapazonas išskirtinai platus, kadangi doktorantai ruoš pranešimus, susijusius su tokiomis sritimis, kaip: žemės ūkis, medicina ir sveikata, gamtos bei socialiniai mokslai ir technologiniai mokslai. Netruks ir biologijos bei biochemijos pranešimų.

Norint, kad žiūrovai ir renginio dalyviai gautų neišdildomą patirtį, „Tyrėjų Grand Prix“ konkurse pranešimus vertins itin solidūs ir nusipelnę asmenys: Lietuvos dainų autorius ir atlikėjas, radijo laidų vedėjas, Domantas Razauskas. Taip pat doktorantus vertins ir jų pasirodymus komentuos „15min“ generalinis direktorius Tomas Balžekas bei neuromokslininkė dr. Urtė Neniškytė. Paminėtina, jog konkurso finalininkai gaus ne tik progą būti įspūdingo ir ambicingo renginio dalimi, tačiau jų taip pat lauks 2000€ vertės piniginis prizas.

Konkurso iniciatorės Žanetos Freyer ir organizatorių siekis – ne tik apjungti mokslą ir pramogą, tačiau Lietuvos visuomenei parodyti, jog mokslas gali būti suprantamas paprastai bei aiškiai. Siekiama, kad „Tyrėjų Grand Prix“ taptų tuo vedliu, galinčiu mokslą perteikti kuo didesnei žmonių daliai, įtraukiant vis didesnį ir įvairesnį dalyvaujančių doktorantų iš skirtingų sričių bei mokslo įstaigų skaičių.


ATEIK, PATIRK IR SUŽINOK! Ruoškitės jau dabar ir įsigykite bilietus į nepakartojamą mokslo ir pramogos darną. Pažadame, jog renginio metu teigiamos emocijos ne tik kunkuliuos – jos veršis per kraštus!




bottom of page