top of page

Mokslininkų „X“ faktoriumi tapęs „Tyrėjų Grand Prix“ finalas stebino, įkvėpė ir tapo tikra sensacija

Atnaujinta: 2023-10-23

Antrąjį kartą Lietuvoje įvykęs ir jau tradiciniu tapęs renginys „Tyrėjų Grand Prix“ nepaliko abejingų – įspūdingas lazerių ir šviesų šou, kvapą gniaužiantys dalyvių pasirodymai ir stulbinantis vedėjų duetas sukūrė nepakartojamą šou! Renginys iš kitų mokslo populiarinimo renginių išsiskiria tuo, jog jungia ne tik mokslą ir žingeidumą, tačiau taip pat ir pramogą bei oratorystę.



„Tyrėjų Grand Prix“ finalas subūrė talentingus tyrėjus, kurie šmaikščiai, įdomiai ir plačiajai visuomenei suprantamai pristatė savo rašomas disertacijas. Jumoristinę, šiltą ir betarpišką atmosferą tarp žiūrovų, komisijos ir teisėjų sukūrė renginio vedėjai – Dominykas Kubilius bei Dovilė Kurpytė-Lipnickė. Konkurso komisija: dr. Urtė Neniškytė, Tomas Balžekas ir Domantas Razauskas žaismingai bei draugiškai dalijosi savo pastebėjimais po kiekvieno dalyvio pasirodymo.


Mokslo populiarinimo renginys, Lietuvoje startavęs praėjusiais metais, šiemet rengtas „Kempinski“ viešbutyje buvo sausakimšas – bilietai buvo parduoti likus daugiau nei savaitei laiko iki renginio. Galime pasidžiaugti, kad Lietuvos visuomenė yra ne tik žingeidi, tačiau taip ir vis labiau besidominti mokslo populiarinimo renginiais bei nori aktyviai prisidėti prie nugalėtojo išrinkimo. Renginį užplūdo daugiau nei 200 svečių, kuriems buvo patikėta išskirtinė teisė išrinkti konkurso nugalėtoją. Savo ruožtu konkurso dalyviai stebino ir privertė aiktelėti žiūrovus neįtikėtinais pasirodymai. Viktorija Trimbel (Rizikos kapitalo fondo Coinvest Capital generalinė direktorė) teigia: „Renginio atmosfera buvo kupina geros nuotaikos - nuo doktorantų pristatymo, atskleidžiančio jų įvairiapuses asmenybes iki džiazuojančios dialoguose su renginio vedėju bei tarpusavyje komisijos ar fotografo, iš pirmo žvilgsnio visiškai nepanašaus į fotografą, bet užkrečiančiai turinčio the best time in his life“. Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubo prezidentas Dalius Kaveckas kartu su klubu, kurie yra ir strateginiai partneriai, neabejojo, kad renginys taps puikiu startu „Vienaragiui“. Savo nuomone apie konkursą pasidalijo ir Cobalt Lietuva partneris dr. Juozas Rimas, kuris teigė: „Be galo laukiu kitų metų renginio, kuris, tikimasi, pritrauks ne tik dar daugiau žiūrovų, tačiau tai turi tapti dideliu įvykiu, transliuojamu internetu ir per televiziją“.

Šių metų „Tyrėjų Grand Prix“ konkursą nugalėjo FTMC Nanotechnologijų skyriaus doktorantė, chemikė Raimonda Bogužaitė, kurios vos 4 minutes trukęs pranešimas apie jutikliuose taikomus molekulinius įspaudus sugebėjo pakerėti ne tik komisiją, tačiau ir visus žiūrovus. Taip pat sveikiname antros vietos – Rūtą Morkūnienę bei trečios vietos – Ugnę Kuliešiūtę bei visus dalyvavusius finale! Plačiau apie „Tyrėjų Grand Prix“ laimėtoją, jos potyrius ir emocijas, vykdomus tyrimus bei ateities siekius skaitykite greitai pasirodysiančiame 15min.lt straipsnyje.

Nuoširdžiai dėkojame pagrindiniams renginio rėmėjams: konkurso steigėjai ir mecenatei Žanetai Freyer už begalinę pagalbą organizuojant renginį bei visišką atsidavimą, Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubui. Už nuolatinį palaikymą ir renginio sklaidą ačiū tariame portalui 15 min bei jo vadovui Tomui Balžekui, kuris kartu su dr. Urte Neniškyte bei Domantu Razausku sudarė teisėjų komisiją. Esame dėkingi ir renginio vedėjų duetui – Dovilei Kurpytei-Lipnickei bei Dominykui Kubiliui. Taip pat, mieli konkurso dalyviai ir žiūrovai – nuoširdi padėka Jums už skirtą laiką – be Jūsų nebūtų mūsų!




bottom of page