top of page

Lietuvos 100 metų per 45 min.?

Ar tikrai tai manoma?

Taip, jeigu su Jaunaisiais Mokslininkais apsilankai Valstybės pažinimo centre!


Beje galima sužinoti ne apie Lietuvos istoriją, bet ir apie planus sukurti Mokslininkų kvartalą, dar tais laikais įsivaizduotas robotizuotas namų šeimininkes ir garbių Lietuvos mokslininkų prisidėjimą prie geresnės Lietuvos ateities!


LJMS Valstybės pažinimo centre

Lietuvos Respublikos Prezidento rūmų ansamblyje įsikūręs Valstybės pažinimo centras kviečia Jus į modernią ir interaktyvią pažintį su Lietuva!


Antrus metus veikiančiame edukaciniame centre galima ne tik lengvai ir įtraukiančiai daugiau sužinoti apie svarbiausius valstybingumo bruožus, bet ir pasinerti į unikalų valstybės šimtmečio patyrimą. Minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, pristatyta naujiena – unikali paroda–seansas „Nepamirštos ateitys: Lietuvos šimtmečio vizijos“.



45 min. trunkančio apsilankymo metu informacija pristatoma pasitelkiant moderniausias šiuolaikines technologijas. Centro vizitine kortele tapusios planšetės – tik dalis šiame projekte naudojamų inovatyvių sprendimų. Didelės, ant sienų projektuojamos vizualizacijos, paveikūs garso takeliai sukurs skirtingų laikotarpių nuotaiką, žadins vaizduotę. Vieno seanso metu patirsite viso šimtmečio istoriją: išgyvensite tarpukario lūkesčius, karo nuožmumą, sovietmečio nuobodulį, Sąjūdžio pakilumą.


Tolimesniame paveiksle pirmoje nuotraukoje matoma Neris ir šalia išdėstytas planuotas Mokslininkų kvartalas! Ir nemaža dalis jau yra pastatyta! Antroje nuotraukoje elektroninės šeimininkės dalys. Trečioje Technariumas su erdve kurti ir įgyvendinti įvairiausius mokslinius (ir ne tik) projektus. Toliau skaičiai nurodantys kiek Lietuviškų lazerių yra naudojama Europoje. Penktoje nuotraukoje - TU RŪPI!



Aplankius parodą jau išeinant pasitinka apšviesta siena su užrašu, ir dar ausyse girdimas:



bottom of page