top of page

Dalijamės džiugia naujiena dėl papildomos socialinės paramos doktorantams 

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos mokslo politikos grupė dirba siekiant gerinti doktorantų socialines garantijas, toliau vysto diskusiją dėl doktoranto statuso. Mūsų atstovai aktyviai dalyvavo Švietimo mokslo ir sporto ministerijos darbo grupėje. Norime dar kartą pasidžiaugti rezultatais ir priminti, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. atsiranda papildoma socialinė garantija doktorantams, kurie išeina akademinių atostogų dėl motinystės/tėvystės ar ligos. Daugiau informacijos:

 

Antras darbo grupės rezultatas buvo doktoranto statuso keitimo pilotas. Ruošiama įstatyminė bazė bei tvarkos naujai doktorantūros studijų priemonei. Bus siekiama išbandyti ar toks doktorantūros modelis (doktorantas-darbuotojas) būtų efektyvesnis už esamą (doktorantas-studentas).



 

LJMS mokslo politikos grupė kviečia visus norinčius prisijungti, kartu galime inicijuoti ir įgyvendinti pokyčius! Jūsų mintys ir idėjos ypač svarbios šiuo metu, kai ruošiamasi naujam politiniam ciklui bei sprendžiama nuo kokių klausimų pradėsime darbus. Prisijunkite prie nuotolinio susitikimo ir susipažinkime: vaida.kirkliauskaite@ljms.lt

bottom of page