top of page

„Tyrėjų Grand Prix“ – mokslininkų X faktorius

Džiugios naujienos: startavo „Tyrėjų Grand Prix“ 2023 konkurso paraiškų priėmimo etapas. Tai jau antrus metus organizuojamas populiarus mokslo renginys pelnęs net tik žiūrovų ir dalyvių simpatijas, bet ir du Nacionalinius apdovanojimus Global Lithuania Leaders (GLL) nominacija ir Lietuvos Mokslo Akademijos apdovanojimą.


Kviečiami visų mokslo ir meno sričių doktorantai jau dabar pildyti dalyvio anketą! Tikėtina kad apie tave ir tavo idėjas mes už kelių metų skaitysime spaudoje ir cituosim pokalbiuose? Galbūt tavo idėjos dėka išvysime naują įmonę, kuri pakeis Lietuvos ateitį?

Renginio tikslas įnoringas – disertacijos tyrimo idėjas pristatyti žingeidžiai visuomenei ne tik apjungiant mokslą ir pramogą, bet ir sukuriant naują reiškinį Lietuvoje padedantį surasti didžiausius Lietuvos mokslo talentus. Didžiausias iššūkis lauks konkurso finale, spalio 19-ą dieną, kur visų mokslo ir meno sričių doktorantai pristatys savo tyrimų idėjas per 4 min. Konkurso laimėtojas bus apdovanotas 2000 eurų pinigine premija.

Siekiama parodyti Lietuvos mokslininkų vykdomus tyrimus. Tai ne tik lazeriai, bet ir visuomenės mokslai, tai ne tik medicina bet ir kultūra, tai ne tik elektronika bet ir sportas. Kodėl toks platus apibrėžimas? Nes iniciatyvos kūrėjams svarbus visos Lietuvos visuomenės progresas ir pažanga.


Konkursą, kurį organizuoja Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS), sudaro keli etapai. Pirmajame etape norintys dalyvauti doktorantai, turėtų užpildyti dalyvio anketą ir 2-4 min. vaizdo įraše trumpai pristatyti atliekamus tyrimus. Vėliau organizatoriai atrinks iki 50 dalyvių iš visų mokslo ir meno sričių (gamtos, technologijų, medicinos ir sveikatos, žemės ūkio, socialinių, humanitarinių mokslų, scenos ir ekrano bei vaizduojamųjų menų). Pirmas etapas uždaromas tyrėjų pristatymais Vilniaus ir Kauno kavinėse susirinkusiai auditorijai.


10 geriausiai pasirodžiusių doktorantų „Tyrėjų Grand Prix“ finaliniam renginiui individualiai ruoš komunikacijos, mokslo populiarinimo ir retorikos specialistai. Finale dalyvius vertins komisija ir žiūrovai, kurie balsuos naudojantis mobiliąja programėle. Nugalėtojui atiteks ne tik pripažinimas, bet ir 2000 eurų piniginis prizas.


„Joks pinigų kiekis, nafta ar auksas neatstoja žmonių kūrybingumo ir iniciatyvos. Tai parodo Danijos pavyzdys. Danijos didžiausia įmonė gimusi mokslo, iniciatyvos ir žmonių kūrybingumo dėka yra vaistų ir medicinos pramonės gigantas. Juk visa tai turi ir Lietuva. Mokslą, iniciatyvą ir kūrybiškumą apjungia mūsų organizuojamas renginys „Tyrėjų Grand Prix“.“, – kalba konkurso iniciatorė ir pagrindinio prizo steigėja Norvegijos lietuvė Žaneta Freyer.


2022 metais organizuojamas „Tyrėjų Grand Prix“ buvo itin sėkmingas, tad renginio komanda turi ilgalaikę viziją. Norima apjungti visus Lietuvos universitetus bei institutus ruošiančius tyrėjus. Konkurso rengėjai svajoja, kad universitetų įsitraukimas būtų savaime suprantamas veiksmas, prisidedantis prie mokslo įstaigų įvaizdžio kūrimo. Taip pat svarbu įtraukti visus Lietuvos tyrėjus studijuojančius užsienio universitetuose. Tai puiki galimybė suprasti, kas vyksta visame pasaulyje esančiuose mokslo institucijose, kokie tyrimai vykdomi, bei kokios idėjos gvildenamos. Tikra siekiamybė suvesti Lietuvos mokslininkus atliekančius tyrimus nacionalinėse ir užsienio institucijose bendriems projektams. Taip pat „Tyrėjų Grand Prix“ organizatoriai neabejoja, kad sinergija tarp mokslo ir verslo, gali ir pakeis Lietuvos ateitį, nes verslas savo įsitraukimu, finansine parama ir mentoriavimu, akseleruoja mokslo idėjas.


Norintys dalyvauti „Tyrėjų Grand Prix“ 2023, paraiškos formą iki gegužės 14 d. gali užpildyti čia: https://forms.gle/CdkzL7PtmxAfJnmc9

Finalinis renginys Vilniuje vyks jau šį rudenį, 2023 m. spalio 19 d.


Daugiau informacijos:


https://www.tyrejugrandprix.com/

El.p. tyreju.grand@gmail.com

Tel. nr. +37061069417

bottom of page