top of page

Geriausių 2017 m. disertacijų konkurso startas


Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) iniciatyva jau dvyliktą kartą organizuojamas konkursas „Geriausia 2017 m. disertacija“. Visi Lietuvos mokslininkai, doktorantai ir LJMS nariai kviečiami nuo sausio 10 d. iki vasario 10 d. siūlyti konkursui 2017-aisiais metais Lietuvoje apgintas disertacijas.


Šių metų konkurse tradiciškai bus renkamos geriausios disertacijos, apgintos fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio bei humanitarinių ir socialinių mokslų srityse.


Kaip ir ankstesniais metais pasiūlytus darbus vertins autoritetinga komisija, sudaryta iš Lietuvos ir užsienio mokslininkų. Konkurso laureatai bus pagerbti 2018 m. rudenį iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose ir apdovanoti rėmėjų prizais.



Šia iniciatyva norima didinti Lietuvos jaunųjų mokslininkų motyvaciją vykdyti aukščiausios kokybės mokslinę veiklą bei atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kuo jau dabar galime didžiuotis. Konkurso metu siekiama atrinkti tas disertacijas, kurios geriausiai atspindėtų ambicingą LJMS viziją – „Lietuvos mokslininkai – pasaulinio lygio mokslo elitas“.


Renkant geriausius darbus bus atsižvelgiama į tokius kriterijus kaip mokslinių tyrimų svarba ir vertė, tyrimų metodologijos efektyvumas ir naujumas, išvadų pagrįstumas, disertacijos originalumas. Didelis dėmesys ir toliau bus skiriamas disertacijos tema publikuotų darbų kokybei, atliktų tyrimų svarbai tarptautiniu lygiu.


Disertacijas konkursui „Geriausios 2017 m. disertacijos“ gali siūlyti visi Lietuvos mokslininkai, doktorantai ir LJMS nariai, nuo sausio 10 d. iki vasario 10 d. užpildę siūlymo formą internete adresu https://www.ljms.lt/geriausios-disertacijos-konkursas


Patys autoriai savo disertacijų apdovanojimams laimėti teikti negali.


***


Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga konkursą „Geriausia disertacija“ organizuoja nuo 2006-ųjų.



Kontaktiniai asmenys:


LJMS vicepirmininkė ir renginio koordinatorė

Dovilė Kurpytė

dovile@ljms.lt


LJMS pirmininkė

dr. Milena Medineckienė

milena@ljms.lt

bottom of page